Hrozny pochází z vinice zařazené do integrované produkce, při sklizni dosáhly cukernatosti 22,2°NM. Víno leželo 6 měsíců v kontatku s bobulemi a na kvasnicích. Poté bylo stočeno spolu s částí kvasnic do sudů, kde zrálo 24 měsíců. Po stočení minimálně zasířeno, obsahuje pouze 44 mg/l veškeré SO2.
Popis odrůdy
Zelenožlutá barva, většinou se vyskytují primární vůně. U mladých vín z méně příznivých ročníků to je kopřiva, travnatost až papriková nezralost. U vín z dobře vyzrálých hroznů jsou vůně černorybízové, angreštové a směs citronů s kiwi. Vína jsou plná a při láhvové zralosti velmi plná, mnohdy s minerální příchutí. Vjem trvá dlouho.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář